Packhjälp

Fullständig packhjälp

Vi vet hur mycket det är att tänka på inför en flytt. Ibland räcker inte tiden eller orken till. Vi erbjuder fullständig packningshjälp om du flyttar inom Sjuhäradsbygden med omnejd. När du bokar vår tjänst fullständig packhjälp som tillägg till din flytt tar vi fullt ansvar för att dina saker är tryggt och säkert packade och vi står ansvariga om en eventuell skada uppstår på det packade under flytten. Fördelarna med vår fullständiga packtjänst är att du sparar tid och allt blir ordentligt gjort. Vi hjälper också så klart till att packa upp om så önskas!
I tjänsten fullständig packhjälp innebär att vår personal packar ner hela ditt bohag inklusive nedmontering av lampor, tavlor, möbler o.s.v.

Delvis packhjälp

Önskar du att packa en del saker själv och få hjälp att packa och emballera enbart en viss del av ditt bohag, kallar vi denna tjänsten för ”delvis packhjälp”. Vi packar då de saker eller delar av ditt bohag i enlighet med dina önskningar.

Packtips och råd

Här är packtips och råd inför din flytt om du ej väljer vår tjänst fullständig packhjälp.
Nedan hittar du våra rekommendationer för att flytten ska bli så enkel och smidig som möjligt för både er och oss!

Välj rejäla kartonger eller flyttlådor som håller dina saker hela och de ska vara försedda med handtag. Finns att köpa alternativt hyr av oss. Flyttlådorna får väga 15 till max 20 kg styck. Packar ni exempelvis böcker, fyll endast halva flyttlådan sen kan man exempelvis fylla på med lätta saker så som kuddar, sängkläder, filtar med med mera.

Saker som får plats i en flyttlåda bör ligga i en flyttlåda. Detta skyddar era ägodelar från eventuella skador samt underlättar för vår personal.

Flyttlådor förvaras i torrt utrymme på grund av att dessa lätt kan suga upp fukt och bli förstörda vid förvaring utomhus, på balkong eller liknade.

Glas och porslin packas med bubbelplast, silkespapper eller tidningspapper runt om samt lägg gärna lite i botten av flyttlådan. Alternativt något mjukt tygstycke i botten för att säkra stötrisken. Porslin staplas på högkant med packpapper.

Märk lådorna på kortsidorna, etiketter finns att köpa hos oss eller använd märkpenna. Skriv också vilket rum de tillhör för att underlätta sorteringen vid lossningen. Mycket viktigt är att märka upp lådan som innehåller vassa föremål så som köksknivar. Så man ej skadar sig vid uppackning.

Man kan använda en öppen flyttlåda för saker som:

– Mindre tavlor -Mindre krukväxter -Bordslampor -Taklampor
– Använd bubbelplast eller något annat mjukt som skyddar emellan.